Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn.

 Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

På folkeavstemning.no kan du abonnere på nyhetsbrev, du blir kun lagt til etter at du har bekreftet din e-post ved å klikke på tilsendt link. Alle nyhetsbrev som blir sent ut har en link så du kan når som helst avslutte din abonnent.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke opplysninger om deg til noen andre en f.eks når en avstemning skal sendes inn til kommunen osv. Ikke engang personen/personene som iverksatte underskrifts -/folkeavstemningen får tilgang til ditt navn, e-post eller andre opplysninger. Kommenterer du i kommentarfeltet, og har i tillegg loget inn med  facebook eller annen sosiale medier, så vil ditt navn, profil bilder og andre opplysninger du har valgt å dele være synelig

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Din kontaktinformasjon

Tilleggsinformasjon

Det er viktig å være oppmerksom på hva informasjonskapsler, også kalt «cookies», er og hvordan de fungerer.

Informasjonskapsler er filer som lagres på PC-en, nettbrettet eller smarttelefonen når du surfer på Internett. Informasjonskapslene kan kun leses av det nettstedet eller programmet som har lagret dem. Det er disse små filene som blant annet gjør at du ikke trenger å logge inn på nytt hver gang du åpner en side på et nettsted du bruker jevnlig.

Hvilken nytte har du av informasjonskapsler?
Hvis du samtykker i at vi bruker informasjonskapsler hver gang du er innom nettstedet vårt, hjelper du oss å gi deg noen fordeler:
– økt brukervennlighet – du trenger ikke å oppgi de samme opplysningene flere ganger
– måling av hvordan du bruker nettsiden, slik at vi kan gi deg en enda bedre brukeropplevelse neste gang
– relevant reklame som er av interesse for deg

Opplysningene vi innhenter, omfatter, men er ikke begrenset til følgende:

– anonymisert IP-adresse
– anonymiserte personopplysninger
– nettleser, nettleserversjon, type maskinvare, skjermoppløsning og operativsystem
– hvilket nettsted du kom fra, hvilke sider du besøkte og hvor lenge du var inne på nettstedet vårt

Kan jeg si nei til bruk av informasjonskapsler?
Hvis du vil, kan du angi at nettleseren din ikke skal ta imot informasjonskapsler fra nettstedene du besøker. Vær imidlertid oppmerksom på at nettstedene du besøker, kan komme til å fungere dårligere uten disse informasjonskapslene. Følg instruksjonene nedenfor hvis du vil slette informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen du bruker.

Google Chrome
Hvis du vil slette eventuelle informasjonskapsler som er lagret i Google Chrome, klikker du på knappen som er merket med tre linjer eller prikker, og velger Logg > Slett nettlesingsdata. Husk å se gjennom innstillingene for å forsikre deg om at også informasjonskapsler blir slettet.

Mozilla Firefox
Hvis du vil slette informasjonskapsler og nettleserlogg i Firefox, klikker du på knappen som er merket med tre linjer og velger Innstillinger > Personvern > Slett loggen. Husk å se gjennom innstillingene for å forsikre deg om at også informasjonskapsler blir slettet.

Safari
Hvis du vil slette informasjonskapsler og nettleserlogg i Safari, går du til toppmenyen og velger Safari > Valg > Personvern > Fjern alle nettsteddata.

Internet Explorer / Edge
Hvis du vil slette informasjonskapsler og nettleserlogg i Internet Explorer / Edge, klikker du på tannhjulet øverst til høyre i nettleservinduet. Velg deretter Alternativer for Internett > Generelt > Leserlogg > Slett. Husk å forsikre deg om at informasjonskapsler er valgt for sletting.

Vårt løfte:

● Vi vil aldri innhente sensitive eller personlig identifiserbar informasjon (PII) uten at du vet om det og har samtykket i det.
○ NB! Dataoverføring via Internett er aldri 100 % trygt. Vi tar alle rimelige forholdsregler for å beskytte dataene.
● Vi oppbevarer opplysningene dine sikkert, og vi vil bare gi fra oss opplysninger dersom alle eller deler av selskapets eiendeler blir solgt eller loven pålegger oss det. Uansett så kan vi aldri selge din data til noen uten DIN full samtykke.
● Du har krav på en kopi og eller sletting av de personopplysningene vi har om deg. Henvend deg til mindata@folkeavstemning.no merk e-posten med «kopi av data» eller «slett min data», så svarer vi på dette så fort vi kan.
● I henhold til «retten til å bli glemt» har du krav på å få slettet alle personopplysninger vi måtte ha om deg.
● Dersom det gjøres betydelige endringer i retningslinjene for personvern, vil vi gjøre rimelige forsøk på å varsle deg om det.