JA TIL LETTERE TILGANG TIL CANNABISMEDISIN

På bakgrunn av utallige medisinske studier knyttet til effekten av Cannabis, burde regjeringen vedkjenne at legaliseringen av Cannabis til medisinsk bruk, slik den er idag, ikke er tilstrekkelig for hjelpetrengende nordmenn. Selv om Cannabis er godkjent til medisinsk bruk er det fremdeles ansett som et «ulovlig narkotikum» i lovens øyner (jf. narkotikaforskriften §5, §9 og §22), og det har medført urimelige, tidskrevende og stramme krav for leger som skal foreskrive dette som behandlingsform i Norge. Imidlertid finnes overveldende mye troverdig og sikker informasjon som viser at CBD og Cannabis helt klart burde vært et førstevalg fremfor de godkjente, men svært skadelige legemidlene som brukes idag.

Idag er hovedregelen at pasienten må først prøve ut skadelige legemidler som kan føre til leversvikt eller plutselig død før han eller hun får prøve ut CBD eller Cannabis som medisin, med mindre legen personlig kan begrunne hvorfor bruk av et «ulovlig narkotikum» er nødvendig. På grunn av at dette vanligvis ikke skjer må pasientene lide seg gjennom en rekke fæle og farlige bivirkninger før legen kan søke om å få foreskrive et middel som beviselig fungerer bedre. Denne praksisen understøttes av legemiddelforskriften §2-5 og narkotikaforskriften.

Et tilfelle av CBD-behandling i Norge gjelder en liten jente i Rogaland som lider av Aicardi-syndrom. Jenta var 3 uker gammel da hun måtte gjennomgå leveroperasjon som følge av bivirkninger fra medisinene hun fikk for spasmene. Hele historien kan du lese om her. Hadde foreldrene startet med CBD-behandling først hadde jenta fått en relativt normal oppvekst og mest sannsynligvis beholdt leveren sin, fordi CBD har ingen farlige bivirkninger. Men, på grunn av en foreldet ruspolitikk måtte foreldrene bryte norsk lov for å gi datteren den trygge og effektive medisinen hun sårt trengte. Det burde ikke være slik i Norge at hjelpetrengende må flykte til utlandet for å få tilstrekkelig helsehjelp.

Tydeligvis har verken politikerne våre, helsedirektoratet eller legemiddelverket tatt innover seg alvoret. Det er en skam at en slik medisin, på tross av studier fra en av verdens største databaser innen helse og medisin, ikke blir tilgjengelig for folk flest. Hvis du er enig, skriv under og krev at regjeringen…

 

… godkjenner CBD og Cannabis på lik linje med andre medisiner.

 

… fjerner urimelige krav til å utprøve farlige legemidler og tidskrevende søknadsprosesser.

 

… tilrettelegger for at leger lettere kan foreskrive Cannabis som medisin og at medisiner, ved framvisning av dokumentasjon, ikke skal kunne beslaglegges av politi eller andre myndigheter.

 

~ PubMed er en søkemotor som gir tilgang til sammendrag fra den bibliografiske databasen Medline ~

JA TIL LETTERE TILGANG TIL CANNABIS-MEDISINOm du ønsker å spre dette budskapet ved hjelp av målrettet reklame, på vår nettside og gjennom sosiale medier kan du støtte denne saken og nå ut til flere tusen

som kan hjelpe å få fart på denne avstemningen.

Beregnet antall personer nådd2 Comments

Leave Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.