Nei til bompenger i Norge!

Bompenger har alltid vært en urimelig tilleggsskatt for bilister i Norge, men tross løfter om å kutte i avgiftene og sette av mer penger til infrastruktur, har det motsatte skjedd. Vi må derfor stå samlet og kreve at regjeringen legger ned bomringene. De klassiske unnskyldningene om «hensyn til miljøet» og «treg utbygging av vei» er nå gjennomskuet og man skal ikke lenger enn til Sverige for å se at det er systemet – ikke pengene – som er problemet i Norge. Bompenger er en unødvendig belastning på økonomien og som forøvrig rammer de fattigste i samfunnet hardest. Slik skal det ikke være i et av verdens rikeste land.

 

I et arbeidsdokument(1) stadfestet Produktivitetskommisjonen at «Sverige åpenbart prioriterer mer i tråd med samfunnsøkonomiske prinsipper» enn Norge og at det derfor «er aktuelt å se på hvordan de gjør det.». Kommisjonen understreker også(2) at både Norge og Danmark stiller dårligere enn Sverige når det gjelder produktivitetsvekst. Likevel mener kommisjonen at det bør innføres rushtids-avgift gjennom bymiljøavtaler for å oppnå noe svenskene har klart uten slike avgifter. Med tanke på klimamål og produktivitet kommer Sverige på topp, så når kommisjonen hevder at for å «oppnå konkrete klimamål i transportsektoren, kommer vi etter all sannsynlighet ikke utenom tiltak med negativ trafikant-nytte og dermed negativ virkning på produktiviteten i økonomien.» betyr det at nordmenn må forvente at situasjonen i Norge ikke endrer seg, med mindre vi endrer det selv. Nordmenn må derfor innse at problemet ikke er beløpet bilistene betaler i bommen, problemet er byråkrater som ikke klarer å (eller ikke vil) finne bedre løsninger. Derfor må vi samlet kreve at regjeringen legger ned bomringene for godt. Bomstasjonene utretter ingenting for veien eller miljøet; Norge trenger smarte løsninger, ikke bompenger.

 

http://nettsteder.regjeringen.no/produktivitetskommisjonen/files/2014/02/arbeidsdokument_ineffektivitet_transportsektoren_harald_minken_19_20mai2014.pdf

2 https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2015-1/id2395258/sec7#KAP6-2

 

Stem «Nei til bompenger» i Norge.

Ja/nei til bompenger i norgeOm du ønsker å spre dette budskapet ved hjelp av målrettet reklame, på vår nettside og gjennom sosiale medier kan du støtte denne saken og nå ut til flere tusen

som kan hjelpe å få fart på denne avstemningen.


Beregnet antall personer nådd2 Comments

Leave Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.